Primul marș împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică la Suceava

Pe 04 04 2013 a avut loc la nivel național o acțiune de protest împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. A fost prima mișcare coordonată care a cuprins peste 20 de orașe ale României. Tot mai multă lume înțelege că afacerea gazelor de șist nu are legătură cu independența energetică a României, ci cu încă o țeapă în stil Bechtel orchestrată tot de americani, dar de data asta efectele pot fi dezastruoase pentru mediu și locuitori. Nu vom fi doar furați, ci otrăviți, exterminați și risipiți. Detalii despre componenta ecologică a noului tun împotriva României citiți aici.

Așa cum cei interesați anul trecut spuneau că protestatarii anti Băsescu sunt pătiți de USL, așa și acum propaganda oficială a celor care așteaptă comisioane grase, a lansat zvonuri că mișcarea de protest anti fracturare hidraulică este finanțată de Gazprom. Interesant. Anul trecut prin ianuarie-februarie, când în România abia se auzea și puțini știau de pericolele acestei metode de exploatare a gazelor de șist, cetățeanul Cezar a venit la mitinguri cu niște pancarte. M-am asociat imediat cu el și când nimeni în afară de securiști nu auzise în Suceava de așa ceva, noi trăgeam un semnal de alarmă.

img_4902-1600x1200

Pe vremea aia Victor Ponta, față de care am dezvoltat aceeași repulsie ca față de Băsescu, pur și simplu nu pot asculta mai mult de trei propoziții rostite zâmbind tâmp de noua slugă a lui Barroso, gândea ca noi. După ce și-a luat consilier un general american, mare lobbyst al companiilor americane puse pe furat prin țări de mâna a doua și a treia, urmașul lui Boc și Ungureanu și-a reconsiderat total poziția față de exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Și el și Dragnea, partenerul de afaceri al Elenei Udrea. Faptul că România încă mai are rezerve de gaze naturale pe care le exploatează, iar recentele descoperiri din Marea Neagră ne fac să fim independenți energetic pe o perioadă lungă, ne demonstrează că măgăria gazelor de șist este o afacere care nu are a face cu interesul țării și nici cu necesitățile ei. Mă bucur că la marșul din Suceava au participat vreo 50 de oameni. Nu e nici mult, dar nici puțin. Principalul mijloc de coagulare a grupului a fost Facebook. S-au implicat și câteva ONG-uri, fiecare ONG fiind compus din unul sau doi oameni. A venit și presa. Am înțeles că această chestiune e încă una străină marelui public, adică oamenilor care vor fi direct afectați când astfel de firme vor veni și-și vor pune sondele pe valea Sucevei. De aceea e nevoie ca mișcarea de informare să continue în paralel cu mișcarea de protest.

8621977146_1cf0b465ca_o

8620875967_50ddaf2453_o

Mai multe fotografii pe osv.ro. Mai jos știrea Intermedia TV despre marșul de la Suceava.

Pentru că suntem în noul URSS, adică UE, prețul gazului nu va scădea. E reglementat la nivel de Comisie Europeană. Dacă din România se vor extrage prin orice fel de metodă gaze naturale convenționale sau neconvenționale, surplusul va fi exportat și unii vor face bani frumoși. Nu România. Se poate chiar ca gazele ieftine să fie exportate, iar pentru populație să fie importate gaze scumpe din Rusia. Știm toți cine sunt băieții deștepți și cu ce se ocupă ei. Deci gazele de șist nu ne vor aduce absolut nimic bun. Așa pe final mă întreb, ca un eurosceptic convins din vara lui 2012, dacă această Uniune Europeană e așa o mare șmecherie, de ce nu se negociază prețul gazelor importate din Rusia la nivel de UE, dar fiecare țară o face pe cont propriu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.