Alături de Sabina şi la Suceava

Există în România un teritoriu unde hotărârile judecătorești nu se aplică și ordinele de prefect sunt ignorate de primari. În școlile din acel teritoriu elevii români de etnie română sunt umiliți de dascălii și colegii lor de etnie maghiară fără ca acest lucru să deranjeze la București. În acel teritoriu cetățenii români de etnie maghiară practică un fel de terorism de internet. Ei amenință că omoară, spânzură și taie beregate. Atacurile îi vizează pe etnicii români care încă își mai vorbesc limba și își afișează drapelul. Amenințările se și concretizează la intervale nedeterminate de timp.

Când niște tineri români de etnie română din Timișoara au propus sterilizarea femeilor românce de etnie rromă, în câteva zile au fost ridicați de DIICOT. Când un cetățean român de etnie română dă foc pe un stadion unui steag al Ungariei, este identificat imediat și riscă trei ani de închisoare. Comentatorul politic la RTV și în timpul liber premier, Ponta pe numele său, este indignat și condamnă gestul. Federația de fotbal din România își cere prea plecată scuze pentru incident. Când un ungur ameninţă cu moartea o româncă pentru că poartă tricolorul românesc la şcoală, Ponta tace ca rahatul în tufe și autoritățile deschid un dosar cu autor necunoscut. Cam deranjantă acestă dublă măsură pentru un cetățean din România care nu votează UDMR și alte grupări politice închegate pe criterii etnice.

Aşa cum Arafat a fost scânteia care a declanşat un val de proteste împotriva golăniei de stat, aşa şi această fată din Covasna a fost scânteia care a declanşat un alt val de proteste, de data asta împotriva tolerării de către autorităţile statului a discriminării şi umilirii etnicilor români acolo unde ei sunt minoritari în România. Lehamite mare mi-a produs intelighenția de net și s-a văzut mai clar ca niciodată cine sunt acești furajați din ONG-uri și telectuali fără operă. A priceput oricine a dorit ce rol au aceștia în societatea românească.

Pe 23 03 2013 împreună cu mai mulți tineri am hotărât să ne solidarizăm cu oamenii indignați din toată țara și să ieșim la o plimbare cu tricolorul românesc. Cât încă nu ne interzice legea. A fost o zi minunată de primăvară cu vânt puternic și în jur de -10 grade Celsius temperatură. Prin demersul nostru am dorit să fim alături de acea fată instigatoare care risca exmatricularea dintr-un liceu condus de membri UDMR aflat în subordonarea inspectoratului școlar Covasna condus de asemena de membri UDMR.

Acțiunea noastră s-a bucurat de atenția presei. Au apărut știri în Monitorul de Suceava și la posturile TV locale Intermedia și Bucovina TV. Poza de grup în fața statuii lui Ciprian Porumbescu este una simbolică. Marele compozitor și patriot român a fost aruncat în închisoare de ocupantul austriac pentru că a scris și a cântat Trei culori.

2013 03 23 (Suceava) 009 [1600x1200]

2013 03 23 (Suceava) 021 [1600x1200]

2013 03 23 (Suceava) 029 [1600x1200]

Eu umblu cu tricolor pe haine de mai bine de şase ani. Am fost în multe locuri îmbrăcat așa, chiar şi în ţări străine. Nimeni nu mi-a zis nimic pe faţă, dar se vedea că pe unii îi deranjează. Devii automat un individ suspect. Un instigator. Ce e interesant e că tricolorul românesc este imediat observat, dar orice alt steag al oricărei alte ţări trece total neobservat şi purtarea lui e considerată ceva cul şi trendi. Avem de-a face cu o altă tară din categoriile slugărnicie şi complex de inferioritate, atât de des întâlnite la noi şi inoculate de media, de şcoală și de telectualii ONG-iști amintiți mai sus.

După mișcarea din toată țara, UDMR-iștii de la inspectoratul din Covasna au schimbat tonul și au scos-o țap ispășitor pe diriginta copilei. Totuși nu înțeleg de ce ministerul care tolerează și girează acea carte numită Istoria secuilor nu a destituit conducerile inspectoratului și liceului. Poate după ce vreun elev român e ucis de o gașcă de elevi maghiari sub privirile UDMR-iștilor cocoțați în funcții. Ca să înțeleagă cetățenii români de etnie română majoritari în locurile unde viețuiesc care e situația dramatică a celor minoritari în teritoriul din România unde legea e facultativă pentru maghiari, ar trebui să-l asculte pe Banciu, fiindcă e din Târgu Mureș și știe ce vorbește.

Reclame

3 gânduri despre „Alături de Sabina şi la Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.