Simt scârbă la un an de la protestele de stradă din ianuarie-martie 2012

Am început aici să povestesc cum a stat treaba cu protestele de la Suceava din ianuarie-martie 2012. Apoi am continuat aici cu peripeţiile din instanţă şi de la parchetul militar. În articolul de faţă vă prezint deznodământul poveştii şi evidenţiez lehamitea faţă de politicienii locali care au crezut că ne pot folosi în scopurile lor. Fiindcă am amintit de ei, să ne aducem aminte ce cerea Nechifor Cătălin cu chipul transfigurat de indignare şi revoltă, pe atunci deputat şi numărul 1 în PSD-ul local. Era februarie 2012.

Pe la jumătatea lui decembrie 2012 jandarmii suceveni şi-au făcut bilanţul. L-au prezentat publicului într-o conferinţă de presă, la care au venit şi oficialităţile sucevene. Acestea au felicitat jandarmii pentru minunatele realizări. Dacă şi-ar face datoria toţi ca ei, ţara noastră ar fi pe culmi nebănuite de progres şi dezvoltare. Ce am înţeles e că Nechifor nu are nimic să le reproşeze nici înainte şi nici după 10 iunie 2012. Ce caracter acest Nechifor! Câtă consecvenţă!

nechifor_felicita_salar

În jurul datei de 20 decembrie 2012 ne-au venit acasă rezoluţiile întocmite de procurorul militar care ne-a audiat în luna mai a anului trecut. Ceva mostre mai jos. Nu aveam nicio pretenţie, ştiam că va fi NUP pe linie. Am evidenţiat acele pasaje pe care le consider relevante. Unele dintre ele sunt scandaloase de-a dreptul şi demonstrează într-un mod şocant cum se poate fabrica o realitate paralelă printr-un proces verbal şi o hotărâre judecătorească.

ianuarie 002 [1600x1200]

ianuarie 004 [1600x1200]

ianuarie 005 [1600x1200]

ianuarie 006 [1600x1200]

ianuarie 008 [1600x1200]

ianuarie 011 [1600x1200]

ianuarie 012 [1600x1200]

ianuarie 014 [1600x1200]

Ce oameni de nădejde aceşti jandarmi, braţul de forţă al fostei Securităţi, pentru orice regim. Am văzut diversiunile de la Bucureşti. Am văzut cum au bătut lumea mai ceva ca minerii pe timpul lui Iliescu. Nechifor are dreptate să-l felicite şi să-l ţină în braţe pe competentul Şalar. Se poate baza pe el oricând elemente antisociale, descompuse şi duşmănoase, cum sunt socotit a fi şi eu, ar indigna societatea prin actele reprobabile la care se pot deda din nou în faţa Palatului Administrativ din Suceava.

Şi fiindcă am amintit de Şalar şi de competenţa sa, menţionez că omul nu este doar competent, este un monument de competenţă. Această competenţă este unanim recunoscută şi apreciată. Ia fiţi atenţi câţi metri pătraţi de diplome are generalul de brigadă şi aproape poate umple o pungă mare de Kaufland cu decoraţiile primite pentru faptele sale de vitejie.

salar_competent

La Bucureşti, pentru că un tânăr a fost nenorocit pe viaţă doar pentru că se afla în piaţă în acel moment, abia după un an a fost demis şeful jandarmilor responsabil de halul în care au acţionat subalternii săi. Ce pretenţii să mai am eu că am luat o amendă pentru nişte minciuni scrise de un plutonier într-un proces verbal?

Pe 17 ianuarie 2013 am fost la PlusTV la emisiunea Între + şi -. A fost a cincea oară în decurs de un an de zile. Nu am avut prea mult timp. Am fost pe fugă şi cam incoerent pentru că doream să ating cât mai multe probleme. Am punctat câteva chestiuni care mă deranjează şi îmi provoacă o stare de scârbă şi lehamite faţă de cei care şi-au luat nişte angajamente când aveau nevoie de voturi. Partea de emisiune în care am participat o puteţi asculta mai jos.

Acel slogan Dreptate până la capăt s-a transformat în Coabitare până la capăt. Asta la Bucureşti. La Suceava, în loc de un Flutur, acum avem doi. Unul îşi pune toate neamurile în funcţii publice, iar altul o arde aiurea în continuare cu bucovinismul deşănţat. Nici nu pricep aceşti oameni cât de aproape sunt de a fi huiduiţi şi scuipaţi pe stradă şi dacă încă îşi mai imaginează că au prostit pe cineva la alegerile din decembrie 2012, ar cam fi cazul să revină la realitate. Şi dacă PSD ori PNL sau ambele în USL nu pregătesc de pe acum un candidat serios pentru funcţia de primar al Sucevei, atunci oraşul tot de fostul ungător de rulmenţi la CCH va avea parte şi în viitor.

PS Într-o emisiune a lui Gâdea, Ponta spunea undeva prin primăvara anului trecut că la Suceava, la domnu’ Flutur, este un deputat care-ţi poate trece prin vamă şi un tanc, că nu e nicio problemă. Oare acum la Suceava, la domnu’ Nechifor, acelaşi deputat, singurul bostăniu care şi-a câştigat colegiul în Moldova, trece tot aşa prin vamă ce are chef? Dacă a învăţat tabla împărţirii nu are de ce să-l deranjeze nimeni.

Reclame

8 gânduri despre „Simt scârbă la un an de la protestele de stradă din ianuarie-martie 2012

 1. Draga domnule,
  Citez: „evidenţiez lehamitea faţă de politicienii locali care au crezut că ne pot folosi în scopurile lor”. Chiar v-au folosit si voi i-ati lasat. Ba i-ati si votat cu doua maini. Mi se pare cam ipocrit acuma sa veniti si sa plangeti ca nu va convine noua conducere politica. Tot ipocrit mi se pare si faptul ca negati orice forma de justitie in tara asta. Daca jandarmii v-au amendat, au facut-o in baza legii (fapt demonstrat de instanta prin confirmarea faptei la plangerea impotriva PV-CSC si de respingerea plangerii pentru abuz prin NUP-ul dat de procuror). Dupa aceste forme de atac pe care le-ati pierdut, sa acuzati in continuare jandarmii de abuz prin articole in presa va incadreaza in categoria lui Andrian Nastase care se considera detinut politic.
  Rugamintea mea este sa invatati sa respectati legile tarii si regula jocului democratic. Vad ca va inscrieti in aceeasi linie a negarii oricaror forme de oranduire si a criticii neintrerupte asupra oricaror institutii care nu va impartasesc viziunile asupra societatii (ex: demiterea sau sanctionarea abuziva a unor persoane care v-au fost potrivnice in anumite situatii – vezi Becali care cere desfiintarea ANI, Sorin Rosca Stanescu care cere desfiintarea DNA si altii care au cerut desfiintarea Curtii Constitutionale si/sau arestarea judecatorilor. Acelasi DNA care l-a arestat pe Sorin Apostu si aceeasi Curte care a considerat neconstitutionala diminuarea pensiilor).
  Cu speranta ca veti trata obiectiv pe viitor institutii si persoane, fara a va cere sa nu criticati in continuare abuzuri care sunt dovedite, va doresc mult succes in activitatea dumneavoastra.

  • Adică nu ai voie să fii nemulţumit dacă cineva promite ceva şi nu se ţine de cuvânt. Interesant punct de vedere. Dacă aţi fi citit cu atenţie legăturile de la începutul articolului de faţă aţi fi aflat că nu am votat la locale şi tot de acolo aţi fi aflat ce şi cum s-a întâmplat în instanţe. Tot ce aţi scris mai sus arată clar o obtuzitate de care mi-e teamă şi împotriva căreia m-am ridicat. Nu ştiu dacă sunteţi sau nu implicat politic, dar pe asemenea gândire se bazează bătaia de joc din justiţie, cârdăşiile dintre procurori şi judecători sau dintre organele MAI şi judecători. Logica asta a făcut ca zeci de oameni să stea ani de zile în puşcărie complet nevinovaţi şi asta nu în anii 1950, ci începând cu 2000. Nu are rost să vorbim de Apostu şi de circul de acolo, produs doar ca să-l facă pe Boc să-şi dea demisia, pentru că guvernatorul avea alt plan. Astfel am văzut încă o dată ce menire are DNA. Dacă aţi fi citit cele două legături, aţi fi aflat că e cam greu să încalci o lege când nu eşti în locul şi la ora scrise de organul MAI în procesul verbal. În rest, tot ce e mai sus pare a fi scris de Dan Andronic şi trimis prin email unui grup. Jocul democratic l-am văzut în Piaţa Universităţii şi la Suceava. După asemenea reprezentaţii sunt circumspect cu privire la capabilitatea unor instituţii de a putea funcţiona normal, atunci când au fost produse şi folosite pentru a comite abuzuri şi a ţine simplul cetăţean cu fruntea în ţărână. Şi ANI şi DNA şi zecile de găşti numite servicii speciale şi instanţele de judecată şi mai ales braţul de forţă al fostei Securităţi au dovedit acest lucru cu vârf şi îndesat.

 2. Păi e vina matale, că pui botu’ la ce zice Voiculescu. Chiar ai crezut că în ianuarie trecut te alegeai cu o revoluţie? În condiţiile în care securişti sunt şi în tabăra din stânga, şi în cea din dreapta? Aminteşte-ţi vorbele lui Eminescu: „Tu rămâi la toate rece”. Nu-i urî, dar nici nu-i iubi. Votează cu capul pe umeri şi promovează între oameni valorile anticomuniste: ieri s-au împlinit 60 de ani de la moartea în închisoare a lui Iuliu Maniu. Promovează-i pe cei care au murit în închisoare pentru ideile lor. Atunci când toţi compatrioţii noştri îi vor avea pe martiri într-un locşor din minte, se va schimba şi ţara. Deocamdată ne cufundăm într-un soi de prosteală, lăsându-ne manipulaţi de presa politicienilor. De ce citeşti presa?

   • Repet: promovează între oameni valorile anticomuniste. Aceste valori sunt în cărţi şi în memoria celor care au murit pentru libertate, în închisoare şi în exil. Promovează-le unde ai ocazia (trimite-i pe oameni să citească de exemplu amintirile din închisoare ale celor ce-au scăpat de acolo), iar lumea se va schimba şi atunci scăpăm şi de rataţii din politica actuală. Căci în politica actuală nu găseşti anticomunişti, ci ofiţeri din fosta securitate, informatori, pcr-işti etc.

    Citeşte aici să-ţi faci o idee (amintirile profesorului Nicolae Dima). Cât au suferit pentru o idee. Suntem nişte blestemaţi dacă îi uităm: http://www.corneliu-coposu.ro/articol/index.php/1285-amintiri-din-inchisoare-revolta-de-la-gherla/

    • Eu înţeleg foarte bine ce spui şi sunt de acord. Am fost şi la memorialul de la Sighetul Marmaţiei, am citit despre care au murit în închisori. Problema e că dintre acei care merg la vot, cu cititul sunt preocupaţi foarte puţini, iar pe vreo listă electorală rar, ca să nu spun deloc, găseşti oameni dintre cei care doreşti să promovez. Eu am cunoscut un asemenea om şi am şi scris chiar aici despre el https://spetcu.wordpress.com/2012/09/16/octavian-oloieru/ . Ce doresc să transmit e că dacă nu ne mobilizăm noi şi rămânem reci, atunci ne merităm soarta de veşnici călcaţi în picioare.

 3. Ai fost un norocos că l-ai cunoscut pe Octavian Oloieru. Frumoasă evocarea din linkul pe care mi l-ai dat. Dar atunci nu înţeleg ce s-a întâmplat cu tine, cum de i-ai crezut pe ăştia. Cum poţi ieşi în stradă când ştii că în spatele manifestaţiilor se află nişte oameni ai Securităţii comuniste, care i-a maltratat pe bătrânii aceştia de la care noi ne adăpăm spiritul? Mă bucur însă că ştii despre ce vorbesc. Şi cred că putem schimba, eu într-un loc, tu în altul, altcineva în alt loc, putem schimba societatea, pornind de jos: vorbeşte-le oamenilor despre crimele făcute de comunism. Românii se prăbuşesc ca naţie pentru că nu îşi mai cunosc istoria şi jertfele din această istorie a românilor. Nu e nevoie să fie oamenii foarte citiţi. E suficient să conştientizeze că şi propriul bunic sa un prieten de familie, sau pur şi simplu un om bun a fost omorît sau torturat de comunişti pentru că a avut un crez. Oamenii cumsecade îşi amintesc cu siguranţă cum au suferit fruntaşii satelor (pentru că erau înstăriţi, prin efort propriu!) sau ai oraşelor (pentru că erau cu capul pe umeri!). Nu cred că ar rămâne cineva indiferent dacă ar auzi ceva de genul suferinţelor acestor oameni pe care noi i-am cunoscut. Toate cele bune!

  • Să ştii că bătrânul Oloieru era foarte supărat pe cei care încă ne conduc. Regimul Băsescu mai are multe pârghii. Eu am ieşit fără să ascult îndemnul nimănui din sfera politicii şi asta poţi citi în primul articol despre protestele de la Suceava. Pentru mine şi cei din tagma lui Băsescu şi cei care au venit acum la putere au un trunchi comun care se numeşte FSN. Dacă luăm personajele marcante din anturajul lui Băsescu şi pe el însuşi, poţi considera că am ieşit în stradă şi împotriva comuniştilor. Eu îmi apăr drepturile şi doresc ca ele să fie respectate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.