Din stradă în sala de judecată și în cabina de vot. Degeaba?

Reiau firul poveştii protestelor sucevene din debutul anului 2012 şi mai ales al urmărilor lor. Procesele noastre continuă. Guvernul Ungureanu e istorie. Ponta ajunge premier cu ajutorul penalilor generalului izmenelor și al minorităților din Parlament. La Interne revine un personaj dubios pe nume Ioan Rus. Eu primesc citaţia de mai jos.

7 mai Deşi sunt citate 8 persoane, doar 5 mergem la Bucureşti. Restul invocă lipsa banilor. Mergem cu trenul de noapte. Dimineaţa o luăm uşurel la pas către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe drum trecem pe lângă Casa Poporului.

Intrăm la secţia Parchetelor Militare. E cu siguranţă maximă şi trecem prin mai multe filtre. Urcăm cu liftul şi intră în cameră doar câte doi. Aşteptăm pe un hol întunecos pe unde din când în când trec infractori cu cătuşe la mâini. Printre ei mi se pare că l-am recunoscut pe criminalul Băhăian. Intru şi eu după vreo două ore de pierdut timpul pe acolo.

Cineva a trimis la Parchetul Militar Iaşi o plângere penală la adresa lui Şalar şi a mai multor jandarmi suceveni în numele a opt persoane, printre care mă număram şi eu. Nu ştiu cine a făcut-o, dar îi mulţumesc pentru că m-a scutit să o fac eu. Mai târziu am auzit că eu aş fi trimis-o. Dacă o citeau cei care mă acuză acum s-ar fi răzgândit. Plângerea a fost trimisă la PM Iaşi, care a trimis-o la ÎCCJ Bucureşti, secţia PM. Am dat fiecare declaraţii scrise în care confirmăm cele spuse în plângere şi amintim tot ce ni s-a întâmplat şi mai ales episodul amendării aiurea la comandă politică fără a se ţine cont de nicio lege. Aşteptam atunci ca procesele noastre să se termine şi apoi să avem vreun răspuns de la PM. Acum e luna septembrie 2012. Nu ştim în ce stadiu mai e dosarul, cred că s-a pus praful pe el prin sertarele procurorului militar.

Ieşim când mai aveam ceva mai mult de o oră până la trenul de întoarcere. Trecem prin zona străzii Berzei unde acum se demolează în draci pentru a se construi un bulevard nou şi larg. Îmi pare rău după acea parte a Bucureştilor. Pe acolo îmi plăcea să mă pierd de fiecare dată când ajungeam în capitală.

8 mai. Sunt demişi prefecţii şi subprefecţii. Pleacă Popescu la plimbare.

10 mai. Sunt demişi câţiva şefi din Jandarmerie. Se cer şi alte demisii, printre care şi cea a lui Şalar.

11 mai. Aflu de pe portalul virtual al Justiţiei că amenda mi-a fost comutată în avertisment. Mă mir, cerusem anularea ei, însă aştept să-mi vină acasă soluţia. Să fac recurs ar fi însemnat încă două luni prin tribunale degeaba.

12 mai. Prefect e numit de PSD un cetăţean pe nume Sinescu. Subprefect ajunge liberalul Harasim. Între timp începe campania electorală pentru alegerile locale. Onorez invitaţia lui Cătălin Nechifor de a participa la lansarea candidaturii sale pentru preşedinţia CJ Suceava. Sunt invitat pe scenă şi cer public demiterea celui care a făcut preş haina militară la picioarele lui Flutur.

25 mai. Primesc acasă Sentinţa Civilă nr. 2202 emisă de Judecătoria Suceava. Mai întâi pe scurt să vă spun cum s-a desfăşurat procesul. Au fost două înfăţişări. La prima înfăţişare am cerut anularea amenzii pentru că nu eram în locul şi la ora precizate în procesul verbal întocmit de plutonierul Tcaciuc Marius. În apărarea mea cer ca la următoarea înfăţişare să fie chemat martorul Lupoae Adi Mihai. Judecătoarea îmi înmânează o întâmpinare trimisă de jandarmi. În ea zice că şi pe 23 februarie eram exact în acelaşi loc şi eram învinuit pentru acelaşi lucru ca pe 15. GHINION! Pe 23 eram la un priveghi la o rudă decedată, deci nu eram acolo. În acea întâmpinare numele plutonierului nu mai e TCACIUC MARIUS, ci TCACIUC CONSTANTIN.

Vine a doua înfăţişare. Martorul este audiat. Apoi judecătoarea mă întreabă dacă mai am ceva de adăugat. Şi am mai avut, am început să-i zic de întâmpinarea jandarmilor şi de faptul că nici pe 23 februarie nu eram în locul şi la ora precizate în document. Ce-mi zice domnișoara președinte? Că pe ea o interesează doar data de 15 februarie şi nu 23 februarie. Îi zic bine. Acum să vedem ce scrie domnişoara în sentinţă.

Data procesului verbal e 23 02 2012, 24 02 2012 sau 30 11 2011? PENIBIL! Comentarii sunt puţine de făcut. Pe net găsim ceva informaţii despre domnişoara preşedinte. Cea mai importantă este asta:

Super tare! Eu mă judec cu o structură a MAI, iar sora judecătoarei lucrează în poate cea mai coruptă structură a MAI. Alte observaţii sunt de prisos. Mi-e scârbă de tot ce înseamnă instituţii şi reprezentanţi ai statului din MAI şi Ministerul Justiţiei.

28 mai. Toate cele 16 amenzi date la comandă politică, ceea ce se făcea că nu pricepe domnişoara de mai sus, pentru încălcarea legii 60/1991, articolul 26, literele a şi d, contestate de noi în instanţă, au fost transformate în avertismente. Abuzul este clar și așa!

29 mai. Şeful Poliţiei sucevene este trimis la pescuit la Călăraşi. A-l schimba pe acesta s-a putut foarte uşor. E normal, le-a făcut „mari probleme” celor din PSD, după cum se exprima un membru al acestui partid. Şalar nu le-a făcut nicio problemă, doar a fost permanent un apropiat al lui Mârza. De ce să-l trimită şi pe el la pescuit pe undeva?

6 iunie. Este adus de la Bucureşti un anume Colman şi făcut şef peste Poliţia suceveană. E doar figuraţie, structura e condusă de un apropiat al clanului politic Flutur – Balan. Pe numele său Crap.

7 iunie. Campania electorală pentru locale e pe sfârşite. La Suceava vine Titus Corlăţean, pe atunci ministru al Justiţiei. Ca maiorul Ungureanu de la Jandarmeria Suceava să nu vorbească degeaba că eu am făcut acea plângere penală la Parchetul Militar, produc un document despre care mi s-a relatat că va ajunge în cel mult 24 de ore pe masa ministrului Justiţiei.

10 iunie. Alegeri locale. Sunt într-o comisie într-o secţie de votare din Şcheia. Din partea PPDD. A fost prima şi ultima experienţă de acest gen. Primarul din Şcheia, care în campania electorală reuşea performanţa să apară concomitent pe toate cele trei canale TV sucevene a venit să voteze cu cameramanul de la Bucovina TV după el. Interesant a fost că la un moment dat, preşedintele CJ Suceava, cel mai iubit fiu al Bucovinei, Gheorghe Flutur şi-a făcut apariţia pe acolo să vadă cum merge treaba. Nu i-a prea priit când m-a văzut, dar a dat mâna şi cu mine. A fost ultima dată când am dat mâna cu el în calitate de şef al CJ Suceava. Pentru dânsul avea să urmeze o noapte de umilinţă.

11 iunie. Degeaba Sandrinio Neagu şi alţi jurnalişti în campania electorală încheiată au tras pe faţă cu PDL şi Flutur şi au aruncat tot felul de dezinformări, electoratul sucevean a dat dovadă că a depăşit faza circului cu lăutari bucovineni. M-am convins dacă mai era nevoie, că nici Sandrinio Neagu şi nici Sorin Avram nu cunosc realităţile din judeţ. Stau închişi în redacţii şi cred realitatea trimisă prin comunicate de tot felul de partide şi instituţii.

13 iunie. E oficial. Cătălin Nechifor devine preşedinte al CJ Suceava. Cum Flutur a zburat din judeţ plângându-se pe unde putea că „l-au trădat bucovinenii lui”, imediat avem veşti de la DNA Suceava. Oau! Deci avem şi răspunsul de ce Burciu se lua aşa tare de Graur. Dosarul îi era ţinut la sertar şi şantajat cu el. Că Flutur bătuse palma cu Popa se ştie, dar parcă mai bun pentru el era Burciu. De fapt nu era niciunul că a pierdut şefia judeţului. Şi în momentul în care a fost informat că Popa a fost ales rector al USV, a pus mâna pe telefon şi a spus sec: „Felicitări Valentin.” Deloc încântat.

Să ne mai aducem aminte că Flutur şi-a făcut un obiectiv din a încăleca USV. Singura instituţie din judeţ pe care nu o controla. Când a văzut că nu-i merge cu Funeriu şi Ardeleanu, a trecut la metodele securiste marca Băsescu. Metode pe care le-am văzut în toată splendoarea lor pe perioada cât a fost suspendat preşedintele ilegitim al paşalâcului România.

Am toate motivele să cred că tot scandalul Manu a fost orchestrat şi aranjat de către pedelepră prin structurile de forţă ale statului, după ce cam tot personalul de la FIESC a fost urmărit mai multe luni, pentru a-l pune cu botul pe labe pe Dimian şi a lovi în Graur. Cele mai importante obstacole care stăteau în calea lui Flutur pentru dominaţia totală a judeţui Suceava. Cei doi au stat în spatele inacceptării măgăriilor și nedreptăților marca bărbatului de gen neutru Funeriu. La o întâlnire a celor doi cu Flutur, Funeriu şi Vass, au fost ameninţaţi şi li s-a comunicat că însuşi preşedintele ştie de această întâlnire. Ei, acum, după ce s-a terminat hegemonia bostanilor, sper ca DIICOT-ul, DNA-ul şi alte departamente şi direcţii să se ocupe de Flutur şi de gaşca lui din ţară şi de la Suceava.

15 iunie. ANI, o instituţie bugetofagă şi fără niciun fel de rezultat notabil, publica o listă cu incompatibilii din structurile locale. Pe acestă listă apare şi un anume Onofrei. Acesta este şi în prezent consilier local din partea PDL. Acest om s-a remarcat prin faptul că îi spunea la telefon tatălui meu că ştie că eu sunt fiul lui. Senzaţional! Şi în campania electorală i-a spus lui Ion Lungu, candidat la primăria Sucevei atunci, arătând spre taică-meu, că „El e tatăl băiatului care ne-a făcut probleme.” Apropos, dacă e incompatibil de ce mai e în funcţia de consilier local?

19 iunie. Puterea USL racolează traseişti. Mâna dreaptă a lui Flutur, naşul de cununie al lui MRU, partenerul de „afaceri” al lui Valvis şi cel care adapă securiştii patriei se pregăteşte să treacă la PNL. Dumitru Pardău e numele lui. Alţi traseişti din județ: Tiberiu Prodan, Eugen Uricec şi Gheorghe Coroamă.

20 iunie. Adrian Năstase este condamnat la închisoare. Și când te gândești că Năstase a inventat arestările de vineri seara cu televiziune, practică preluată și de Băsescu. Totul se plăteşte! Nu uit ce a fost regimul Năstase, nici cazul Panait, unde Ponta are multe de spus. Nici că atunci Blaga era în gaşca lui Năstase. Ştiu foarte bine cum Flutur, dacă nu prindea acel mandat de deputat în 2000, avea să ajungă inginer silvic la Cârlibaba. Şi Băsescu şi Flutur s-au mulţumit doar a prelua sistemul, a-l îmbunătăţi, a-l perfecţiona, a-l popula cu tot felul de siniştri şi complexaţi şi mai apoi a-l pune la lucru pentru scopurile lor meschine.

25 iunie. Pornim discuţiile pentru închegarea unei asociaţii civice.

29 iunie. Am fost la prefectul Sinescu. Înaintea mea a fost generalul Şalar. A ieşit cam negru şi s-a făcut că nu mă vede. Am cerut din nou demiterea acestuia, am înaintat nişte hârtii. Aşteptam atunci decizia ministrului Ioan Rus. Am aşteptat degeaba. Sinescu era cel care ne filma de la ultimul etaj al clădirii PA și trimitea notele către ministrul de interne. Ce să facă el? În clădirea PA lucrează o grămadă de neveste ale jandarmilor suceveni, inclusiv nevasta lui Şalar. Nechifor m-a trimis la Sinescu pentru a scăpa de insistenţele mele şi ale altora. Sinescu e de faţadă, nu conduce nimic, Donţu are frâiele Prefecturii. Deci am pierdut vremea.

6 iulie. După o operaţiunea de o săptămână foarte eficientă şi lăudabilă, tandemul Ponta-Antonescu reuşeşte suspendarea lui Băsescu în Parlament. Ceea am dorit încă din prima zi când am ieşit în stradă. Ştiam că Băsescu nu va avea niciodată onoarea unei demisii. Propaganda portocalie se isterizează. SIE prin ICR porneşte o amplă campanie de dezinformare a vestului. Stăpânii absoluţi ai lui Băsescu şi ai coloniei numită România încep să-și dea virulent cu părerea. La Suceava o parte dintre cei care am fost astă iarnă au ieşit în stradă să sărbătorească şi să ceară demiterea lui Băsescu.

19 iulie. O femeie merge la Nechifor şi îl întreabă când pleacă Şalar. Nechifor schimbă placa şi dacă până acum spunea că asupra demiterii lui Şalar va decide ministrul Rus, acum spune că Şalar e din gaşca lui Băsescu şi e susţinut de la Cotroceni şi că doar după 29 iulie se va putea pune problema înlocuirii lui. Mie mi s-a acrit şi de Şalar şi de cei care-l ţin în braţe. Încep să le dau dreptate surselor mele din Jandarmerie şi deja nu mai am dubii că Nechifor e prieten bun cu Şalar.

22 iulie. La Suceava are loc un miting anti Băsescu organizat de cei de la USL. Sunt căraţi cu autobuzele oameni din judeţ. Detalii aici.

26 iulie. Merg a patra oară la Plus TV la emisiunea Între + şi -. Vorbesc despre protestul de a doua zi.

27 iulie. Am organizat noi cei care punem pe roate o asociaţie civică un miting anti Băsescu sub titulatura Miting al celor care-şi simt inteligenţa insultată de minciunile lui Băsescu. Nu am fost mai mult de 40 de oameni. După cum ne-a obişnuit, presa suceveană vine cam degeaba la mitingurile noastre. A pierdut cel mai important moment al zilei. L-am dibuit pe deputatul italian Mircea Grosaru pe o bancă în parc de mână cu poetul Mihai Sultana Vicol. Stăteau ca securiştii. Şi a urmat un cor de huiduieli, fluierături şi dedicaţii ad hoc despre cum a votat tăierea pensiilor şi cum a susţinut toate guvernele Boc şi Ungureanu. În 2 minute s-a urcat în gipalăul din dotare şi a roit-o. La un moment dat a coborât subprefectul Harasim. Astă iarnă stătea cu noi în stradă şi aducea ceai cald. S-a oferit să ne rezolve problemele. I-am spus că singura problemă pe care o poate rezolva pentru nou e demiterea lui Şalar. Detalii aici şi aici.

Până la votul de pe 29 iulie şi după urmează o campanie electorală foarte mizerabilă cu același măscărici trist Băsescu ascuns într-o curte și în care ni se arată clar de către „partenerii” noştri externi cine suntem şi că exact ca în 1946 votul popular nu are nicio valoare. Câte ceva de prin campanie: aici, aici şi aici.

29 iulie. Aproape 8,5 milioane de oameni ies la vot. 7,4 milioane votează DA, adică demiterea lui Băsescu. La 7:25 eram la secția de vot. Am votat unde eram înscris, așa că nu am avut parte de vizitele procurorilor. Până spre finalul lunii august avem circ pestilențial presărat cu ameninţări de război economic venite dinspre Comisia europeană şi Departamentul de stat al SUA menite să-i facă să priceapă pe Antonescu şi Ponta că Băsescu trebuie să rămână indiferent dacă au votat 7,4 milioane de oameni pentru demiterea sa. Curtea Constituţională joacă rolul principal în această mascaradă. Ponta şi Antonescu cedează. România devine pe faţă colonie.

21 august. Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc „din tabăra PDL-Băsescu”, Puskás Valentin Zoltán, propus de UDMR, şi Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CCR decid că 7,4 milioane de voturi pot fi anulate din condei. Aceiaşi 10 oameni ieșim pe seară la un miting spontan în centrul oraşului. Nu am scandat nimic. Doar am discutat între noi. La un moment dat au ieşit Nechifor, Donţu şi încă unu din PA. Ne-am întors cu spatele la ei. Până nu pleacă Şalar nu avem ce discuta cu Nechifor. Mai târziu a venit Harasim să ne aburească şi să ne spună ce ştiam şi noi, ne-a spus că nu poate face mai mult, atunci unul dintre noi i-a propus să-şi dea demisia. Atunci i-a picat faţa şi s-a dus. Poetul Mihai Vicol ne-a citit câteva poezii mobilizatoare.

Dacă e să admir ceva la Nechifor e bunul simț. Pe mine nu m-a mințit niciodată în față, se face că plouă, face grimase, dar nu mă păcălește. Și în acea zi am admirat bunul simț că nu a venit la noi. Efectiv nu avea ce să ne spună, doar să ne prostească. S-a abținut și asta e o bilă albă.

Deși Antonsecu a promis că demisionează din toate funcțiile publice dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni, nu a făcut-o. Mare păcat! Dacă eram în locul lui, mi-aş fi dat demisia din toate funcţiile şi din PNL şi mi-aş fi montat o tribună în Piaţa Universităţii şi de acolo conduceam mulţimea să-l măture pe Băsescu şi toată clica lui şi în câteva luni eram preşedinte cu 90% din voturi.

Știam de Coldea, știam de cazul ALRO Slatina, unde un ofițer SRI a murit degeaba pentru că și-a făcut treaba, știam de multe altele. Acum pentru mine SRI a ajuns o instituție în care nu am deloc încredere, nu este cu nimic mai mult decât Securitatea lui Ceaușescu, nu mai reprezintă interesele României și ale cetățenilor săi, ci apără un președinte nelegitim și prin demersurile unor capate din serviciu fac rău României și acasă și în străinătate.

28 august. Singurul care-i mai reprezintă pe cei 7,4 milioane de votanți este senatorul Ghișe. El se bate în Parlament, dar este fugărit de Zgonea, pesedist, șef al Camerei Deputaților. În consecință, face ce trebuia să facă Antonescu, care a trecut pe lângă istorie. Senatorul Ghișe se plimbă cu un prieten pe trotuarele de lângă Palatul Cotroceni cu mesaje inscripționate pe pancarte și tricouri.

30 august. Acum 2 zile Ghişe era cu un prieten. Ieri erau câteva zeci de persoane. Astăzi sunt câteva sute. GHIŞE PREŞEDINTE! Se pare că PSD a abandonat lupta cu Băsescu. Doar o parte a PNL merge mai departe. Cum se face că arhetipul sinecurismului Pleşu Andrei nu a fost idignat când ministru al culturii în România a fost un veterinar ungur pe nume Kelemen Hunor, dar se dă cu fundul de pământ că e un arheolog român acum?

Eu am ieşit şi am strigat Jos Băsescu! Nu sus Ponta sau sus Antonescu. Cum s-au predat au demonstrat că le place la putere şi nu mai au chef de luptă, puşi la punct de secăturile din UE. Voi vota la toamnă cu partidul, alianța, organizația sau candidatul care va avea în program ieşirea din UE a României şi eliminarea de pe teritoriul naţional a oricărei baze a unei armate străine. Am respect doar pentru Ghişe şi de acum înainte să vorbim mai mult despre plagiatul lui Ponta.

31 august. Ziua limbii române în Moldova de peste Prut. Ce treabă mai are Băsescu să transmită mesaje de ziua limbii române? El să transmită mesaje de ziua limbii maghiare.

1 septembrie. Băsescu își mărită fata în huiduielile străzii. Avem ocazia să vedem o nunta mai opulentă decât una în stil mafiot sau țigănesc. Multă lume vorbește de cea mai mare spălare de bani de după 1989. Acolo s-au adunat toți cei pe care Băsescu i-a făcut oameni.

Bătălia geopolitică s-a mutat undeva pe Nistru. Sunt implicate Rusia, SUA şi Germania. Ce s-a petrecut la noi a fost văzut de către Germania şi SUA drept o încercare a Rusiei de a se implica în spatele frontului. A fost exclusiv vina USL că nu a ştiut să comunice şi nu a ştiut să facă faţă presiunii internaţionale. Probabil nu peste mult americanofobia va atinge cotele rusofobiei în România, iar euroscepticismul va ajunge la cote istorice.

4 septembrie. Prima ieșire publică a președintelui ilegitim. Un discurs lung și războinic care se lovește bine cu cele ale lui Bashar Al Assad. Se bazează prea mult pe sprijinul americanilor și al PPE și dă directive clare structurilor de forță pe care le coordonează. Lumea continuă să se plimbe pe sub zidurile Cotrocenilor. Să vedem cine va fi anchetat pentru lovitură de stat.

Concluzii:

1. Băsescu are o mare problemă: cum vor coabita 7,4 milioane de oameni cu el?

2. Se întrevede şi răsplata pe care o dă Băsescu pentru susţinerea nemţilor: OLTCHIMUL. Să vedem pe mâna cui vor intra metalele rare din Apuseni, platforma continentală care aşteaptă să fie exploatată și gazele de şist pândite de Chevron. Ungaria nu are decât o baltă, de aia face Orban ce vrea acolo, aici sunt câteva treburi care interesează capitalismul descompus și dușmănos.

3. Dacă acesta este locul României în UE, atunci nu mai vreau UE.

4. Cu Nechifor m-am răslămurit. Probabil că în perioada următoare vom face nişte demersuri pe lângă liberalii suceveni pentru a-l trimite pe Şalar la pescuit prin sudul ţării. Știm că i se pregătește mutarea la București, adică va fi promovat pentru înaltele calități și competențe dovedite, că nu degeaba a ajuns general de brigadă.

5. Mai multă încredere am în rromul care i-a dat lui Lupoae cu scaunul în cap, decât în judecătorii de la Judecătoria Suceava, decât în organele MAI din judeţ şi oraş, decât în prefectul Sinescu şi subprefectul Harasim şi decât în preşedintele CJ Suceava Cătălin Nechifor.

Reclame

3 gânduri despre „Din stradă în sala de judecată și în cabina de vot. Degeaba?

  1. felicitari voua, luptatorilor si va multumesc! de aici, din Bucuresti, va transmit dragostea si solidaritatea mea cu voi (si eu am umblat pe la judecatorie cu procese contra amenzii primite prin martie!!)

  2. Pingback: Salut, bătrâne Tomis! (Sudul litoralului românesc cu nisipurile şi pietrele sale) | Drumurile lui Spetcu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.